Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Domnívám se , že DOBRÝ ministr financí nemůže zákonitě být oblíben lidem. Podobně jako např.  školní inspektor , revizor jízdenek či výběrčí daní.

Oblíben jako financministr byl např. Dluhoš Sobotka , Sliby všeho dluhu. Bohužel, 90 % voličů volí politiky druhu Zdroje jsou a Přidáme všem.

S tím se nedá nic dělat.;-D.

2 0
možnosti
KD

Jedine vhodne misto pro Kalouska je ve statnim zarizeni s trvalym dozorem !

3 2
možnosti
MS

Nerad Vám kazím iluze, ale Kalousek žádné zadlužení nesnížil. Naopak má na kontě "nejmastnější" deficity v historii a zásluhy za dvouletou recesi naši ekonomiky jako jediné v regionu ;-D

8 3
možnosti
AK

Mimochodem - proč se nezmiňujete o dalších 2 známých cestách snižování zadlužování?

Mám na mysli zvýšení fiskální kapacity státu zamezením daňových úniků a hospodárnějším vynakládání prostředků ze státního rozpočtu.

7 1
možnosti
Foto

Zmiňuje se o nich-to jsou ty populistické vábničky na voliče.

jistě o obojí je potřeba se snažit ale řeší to miliony ne miliardy.

Dańové úniky budou vždy pokud budou daně, podobně jako se nikdy nevymýtí krádeže a plýtvat se bude také vždy-ani jedné věci se zabránit nedá

1 3
možnosti
Foto

Současné vládce jde prozatím porazit jen jejich vlastními zbraněmi.   I když je to možná dost naivní, zkusím to ještě s těmi Svobodnými, tedy s Petrem Machem.  Mám s ním totiž dost dlouhou cestu.

1 2
možnosti
EK

Tady se více než dvacet let dělají reformy a kde NIC tu NIC. Akorát Mrázek je pod drnem, Krejčíř zavřený v JAR, Kožený schudl na Bahamách a tak dále...Kalousek u všeho byl, on je jen takový převlékač kabátů...

A ten stres je tu schválně, aby se lidi neměli čas zaobírat zlodějinami politiků.

7 1
možnosti
AK

Ano, to je zajímavý postřeh - vždycky někdo přijde s nějakou reformou, aniž by přednesl vyhodnocení té reformy minulé.

No a posuďme zda se liší činnost mafie od činnosti pana Kalouska:

- mafie poskytuje ochranu těm, kdo si za ni zaplatí. Předtím ovšem sama vyvolá strach u těch, od nichž chce za ochranu platit.

- vláda napřed vyvolala strach, že nebude na důchody a potom nabídla možnost si zaplatit ochranu u soukromé společnosti.

5 1
možnosti
AK

Myslím si, že vůbec nechápete, proč pan ministr Kalousek získal pověst skvělého ochránce zájmů 1% nejbohatších občanů této země a zahraničních investorů (vlastní u nás 75% významných firem - měřeno podílem na exportu) a že tu pověst získal oprávněně. Ovšem ostatní občany těžce finančně poškodil.

Z uplynulých 7 let pravicových vlád - s podstatným podílem pana Kalouska - se daně snižovaly:

1) firmám daň ze zisku na 19% (nižší v naší 25 leté historii nikdy nebyla) a snížily se i odvody firem.

2) bohatým byla zrušena progresivní a zavedena daň lineární (kromě nás ještě Rusko a pobaltské státy) a ze stejného soudku byl poslední návrh tohoto Mao-ce-tunga tuzemské permanentní daňové revoluce na zrušení daně z dividend, typického příjmu těch nejbohatších.

No a když snížíte daně firmám a bohatým, zbydou vám už jen ti chudí, na které můžete daňové břemeno přehodit - a tak zvýšíte sazby DPH, které je postihnou nejvíce.

Uplynulou činnost pana Kalouska hodnotím jako nedemokratickou, protože prospěla jen velmi malé menšině obyvatel. A jeho četná vystoupení v médiích hodnotím jako nestydatost - místo aby se většině občanů omluvil a tiše odešel do zapomnění.

8 1
možnosti
Foto

Pane Kounovský a kolik myslte, že by u nás ještě fungovalo firem pokud by se jim ty daně nesnížily?

2 4
možnosti
MJ

Hezký večer.

Nerozumím tomu. Jako politik se svojí minulostí stranického cestovatele měl už dávno skončit. Vůbec se neměl dostat po roce 1989 do státní politiky, protože byl součástí Národní fronty. Je to typický převlíkač kabátů i když jiného gardu. Na jedné straně pokřikujete něco o starých strukrurách, ale ty starý struktury přitom udržujete u moci.

8 1
možnosti
MJ

Zvlášť Vy jako podnikatel , dle foto mladý.

4 2
možnosti
KD

Duchody a nebude na ne ? Proc 600 000 OSVC odvadi na duchody pouze slabou tretinu toho co zamestnanci? Jinak tento udaj je jedno z nejvic strezenych statnich tajemstvi. Obdobne je to u zdravotniho pojisteni. Takze zivnostnici prakticky neplati duchody svym rodicum a prarodicum a to same je u zdravotni pece ! Jsou proste cerni pasazeri !

Libilo se mi jak se vcera Kalousek procitene modlil na Velehrade. Jako herec by jiz davno mel Oscara !

7 9
možnosti
PZ

Protože stát ví, že kdyby živnostníky ždímal tak silně, jako ždíme velké zaměstnavatele (odvody jdou z JEJICH nákladů, které uvolňují na mzdy už se započtením toho, o co je stát připraví dvousložkově odvody na sociální a zdravotní pojištění), tak se tu rozpadne základní obslužnost TOLIKA oborů služeb a drobné výroby, že by nám Moldávie připadala jako ráj na zemi vy blábolile.

Jen za svůj obor můžu říct, že bych vás chtěl vidět, jak byste si pochvaloval veškeré zahraniční pořady pouze v originále (bez ohledu, jaký by ten původní jazyk byl).

5 3
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5464x
Podnikatel ve finančním sektoru, finanční poradce, školitel v oblasti osobního rozvoje a finanční gramotnosti, otec tří dětí.