Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejen to, milý autore. Ale rozeštval i nějaká dlouhodobá přátelství. I když... byla to opravdová přátelství, když dva lidi rozdělilo to, že jeden roušku nosil a druhý nosit odmítal? Kvůli tomu, že jeden je očkovaný a druhý očkování odmítá?

Tolik vyhozených lidí z přátel na Fcb, kvůli odlišnému názoru?

Covid toho odhalil opravdu hodně.

0 0
možnosti
Foto

Koukám, že podstatu stále nechápeš. Jestliže můj přítel prožívá strach...buď o tom vůbec nediskutuju a prostě plním , co mám, považuji .li ho za mého přítele, mám ho ráda, má přednost... anebo si všímám hlavně sebe a mam k tomu tisíc sofistikovaných keců. A pak se nesmím divit, že se kdosi stáhne a neví, co by si s mnou chytrým povídal. Blahopřeju všem, kdo dokázali někoho vypakovat a neztráceli s ním čas. Většinou to dělali ti, kteří si nějak věci vzali zodovědněji. A přesto čelili velmi trpělivě řečem, kde jim bylo naznacováno, jací jsou to ustrašení hlupáci...Přítel z FB...:))) vyhozený z přátel:)) pro mne nedospělé...ale budiž.

2 1
možnosti
JH

Ještě drobná jazyková poznámka:

"V našem zdravotnictví je spoustu doktorů..."

já sice chápu, že autor není redaktor, ale skloňování slova "spousta" opravdu není nijak složité a v článku to mlátí do očí:

V našem zdravotnicví je... kdo/co, 1. pád = spousta doktorů

3 0
možnosti
Foto

Já si velice ráda počkám, až se začnete soustředit v správnostech jazyka na ty, kteří tak nějak více splňují Váš názor na věci diskutované. Měl byste žeň, ovšem vidět Vás zde...spousta:)) průhlednost sama, drahý " jazykovědče";)Zkuste si všímat opravdu zvláštních uhýkaných šimpanzů a nešroubujte tu náhled na demokracii očividně jinam s manipulační ubohostí jako vyústěním, jak dotyčný pojmu nerozumí. Rozumí mu evidentně víc než Vy.

0 1
možnosti
JH

Zamyšlení nad odhalením charakterů beru, ale zaráží mne některé podivné myšlenkové vazby.

Třeba příklad v prvním odstavci ukazuje na to, že každý se chce mít dobře (vytisknout si peníze pro sebe), ale nic neříká o tom, že to má být na úkor ostatních, protože to rozhodně není zřejmé. Ani člověk s ekonomickým vzděláním totiž neví, co to přesně na makroekonomické úrovni udělá. Výhody a nevýhody zvyšování množství peněz v oběhu a s tím spojenou inflací jsou sporné a ani přední ekonomové se neshodnou, jestli (a kdy) je to dobře nebo špatně. Ostatně - ČNB o tisku dalších peněz rozhoduje každou chvíli. U nich to nevadí? No - a lidé bez ekonomického vzdělání, kterých je většina, to samozřejmě netuší vůbec, spoustu z nich pak ani nenapadne, že se vlastně zvětšuje objem peněz v oběhu. Takže na základě takového testu je nelze podezřívat z bezohlednosti vůči zbytku společnosti.

"Existují lidé, kteří si definují slovo demokracie, jak se jim to v danou chvíli hodí, a tak přeci nebudou dodržovat určitá pravidla - už jen proto, že mají nějakou pozici, moc či pocit o své vlastní nadřazenosti, vyšší inteligenci apod. Nebo si alespoň tato pravidla nějak přizpůsobí, aby nad tím vším nějak vyzráli."

Tomuto odstavci nerozumím. Co znamená "dodržovat určitá pravidla"? Že když někdo řekne, že máme skákat na jedné noze a u toho hýkat jako šimpanz, tak to budeme dělat? A kdo má být ten "někdo", kdo ta pravidla stanoví? A jak to vlastně souvisí s demokracií? Mám pocit, že autor neví, co to slovo znamená. V článku se autor několikrát odvolává na příklady z války - uvědomuje si, že ti lidé, kteří nasazovali své životy, si také sami rozhodli, že "přeci nebudou dodržovat určitá pravidla"? Ano, oni porušovali platné zákony (nejen vládní nařízení), a to jen na základě vlastního rozhodnutí.

3 0
možnosti
JP

S těmi charaktery máte pravdu, tolik lidí se podvolilo a přijalo pokusnou látku, jen aby si mohli zajet do zahraničí a nikdo je neobtěžoval. Dnes toto hazardování pokračuje na dětech přesto, že 2/3 nemocných v nemocnicích jsou plně očkovaní, přestože je vědeckými studiemi prokázána 99% imunita lidí a přestože jsou známé účinné léky.

4 0
možnosti
JD

J32a55n 93D81o81u57š40e68k

13. 8. 2021 14:35

Bylo to prima počtení. Děkuji.

0 0
možnosti
JF

A koho prosím Vás rozvíjíte?

0 0
možnosti
Foto

Zkuste se zamyslet na rčením: " Účel prostředky nesvětí ! " I z vašeho blogu vyplývá, že existuje hodně lidí, kteří by rádi některé prostředky (zavírání živností, škol, okresů, povinné očkování atd.) posvětili, protože sledují ušlechtilý cíl.

Je to ale správné ?

2 0
možnosti
BM

Určitě by se spousta lidí měla nad vaším článkem zamyslet. Teda pokud jsou toho schopni.

2 1
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5464x
Podnikatel ve finančním sektoru, finanční poradce, školitel v oblasti osobního rozvoje a finanční gramotnosti, otec tří dětí.