Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

úžasný, logický článek!!! Tleskám, zcela se s ním ztotožňujiR^R^R^

0 0
možnosti
PP

P39e58t35r 45P73e77c94i41n90a

16. 1. 2015 16:08

Děkuji všem čtenářům mého blogu, děkuji za sdílení a za příspěvky do diskuze. Vystihovaly velmi věrohodně, co jsem v článku popisoval. 

Můj článek nebyl primárně o očkování - toto téma jsem použil pouze pro ilustraci toho, že existuje několik důvodných otázek, proč neočkovat děti proti hepatitidě typu B či tetanu, i přesto to vynucuje zákon a nově bude nařizovat pokuty i třeba někomu, koho si rodič najme na hlídání dětí. Analogicky se dá podobný model chování politické moci pozorovat i v jiných tématech a oblastech. 

Překvapilo mne proto, jak i neosobní téma s poukázáním na veřejný problém může mnoho lidí brát osobně. I tato diskuze o pár desítkách příspěvků byla přiléhavým důkazem, jak i ve vztahu k zásadním tématu - ochraně zdraví dětí - stačí mnoha lidem povrchní či pouze emočně zabarvený argument - viz. např. docent, který viděl umírat člověka na tetanus.

Nechť je to ilustrací toho, že i vědečtí pracovníci jsou pouze lidé, které ve svém oboru čas od času ovládá strach a kteří mají obavu posouvat svá přesvědčení o další úrovně výš a kteří pod tlakem emoce nejsou schopni reagovat s vědeckým nadhledem. A na nás ostatních je, abychom se nad odpověďmi těch, co si myslí, že jen oni problému dokáží rozumět, zamysleli, abychom je pozorně poslouchali a uměli si odpovědět na otázku: "A jaká v tom je logika?" Povinností každého odborníka je umět vysvětlit to, čemu rozumí, i malému dítěti. 

Jsem rád za každý projev zvídavosti svých dětí a budu tuto zvídavost bránit před nepravdivým myšlením, že doktor, učitel, rodič či kdokoliv jiný, kdo má určitou moc, má vždycky pravdu. Není tomu tak. Stejně jako moje děti mě v mnoha oblastech převyšují, v něčem převyšuje pacient svého doktora, žák svého učitele, volič svého politika atd. Jestliže rodič, učitel, politik či doktor postrádají ve své roli pokoru vůči svému dítěti, žákovi, voliči či pacientovi, potom jim v jejich pozici chybí jeden z nejdůležitějších předpokladů. 

Děkuji a těším se na setkání u dalšího článku.

2 0
možnosti
JM

Skvele napsano. Souhlasim

0 0
možnosti
Foto

žádné dítě se nerodí dokonalé, je jen otázkou času, kdy narazíte na nějakou odchylku...

(no nic, jdu číst dál)

0 0
možnosti
Foto

Aha, tak si tak úplně dokonalé nebylo, když je po očkování "úplně jiné" (co by se, probůh, dělo, kdyby příslušnou chorobou, proti níž se očkuje, skutečně onemocnělo? Nejspíš by zemřelo...)

(čtu dál)

0 1
možnosti
LN

L68e28n38k50a 19N85o90v59á

15. 1. 2015 11:01

Očkování snižuje možnost, že se u vás choroba vyvine. Očkování "připraví" váš imunitní systém na danou infekci, tím, že se vytvoří protilátky. Zároveň je nutné dodat, že očkování není 100% ochrana. Proto se lidi očkovaní "bojí" lidí neočkovaných. Podobným způsobem se postupuje, když je někdo prudce alergický např. na včelí jed a může dostat anafilaktický šok. Moje kamarádka chodila na injekce, kde ji malé dávky včelího jedu píchali, aby si imunitní systém "zvykl". Chodila na injekce v průběhu myslím 2let a postupně dávky včelího jedu zvyšovali. Díky tomu, když jí ten píchne včela tak si vezme "jen" prášek a nemusí si hned píchat adrenalin.

2 1
možnosti
JM

injekce ? nepeletete si to s vakcinou, ktera byla podavana oralne ? Pokud je clovek na neco alergicky a pichnete mu to do tela (i jen stopove mnozstvi) zpusobite mu anafilakticky sok. Tyto vakciny na odstraneni alergie jsou podavany ve forme kapek, kdy si telo na male davky zvyka ale pres travici trakt a to je velmi velky rozdil ;)

0 0
možnosti
PS

Žádná souvislost mezi autismem a očkováním neexistuje. Dělalo se na to spousta studií a žádná nedokázala prokázat jakoukoliv souvislost. Autismus je složitá porucha mozku, která se prostě nemůže vyvinout za pár dní u zdravého dítěte. Člověk, který si nedokáže ověřit fakta, by se k tomu vůbec neměl vyjadřovat. Rv

3 0
možnosti
JM

stejne tak jako jsou studie, ktere neprokazaly souvislost s autismem, tak existuji i studie, ktere tuto spojistost dokazuji ;) V USA jsou pripady odskodneni autistickych deti, ktere prave ponicila vakcina. Takze mohu kontrovat stejnym zpusobem, pokud si nedokazete sehnat fakta i protistrany, nemel byste se k tematu vyjadrovat :-P

0 0
možnosti
DV

D95o73r68a 75V86e33s58e77l16á

14. 1. 2015 22:20

Přečetla jsem celou diskuzi k výše uveřejněnému článku - článku, který napsal muž, otec.

Jak je vidět, nejenom nudící se matky na mateřské, ale i pracující otcové se zajímají o zdraví svých potomků a čtou - minimálně příbalové letáky vakcín   ;)

Já bych si dovolila jednu technickou poznámku (souvisí s článkem i diskuzí), a to k tzv. tetanu (ač článek pojednává na jiné téma - autorovi se tímto omlouvám za OT)

Ráda bych zdůraznila, že k tomu, aby se tetanem člověk vůbec "nakazil", natož, aby se tetanus v daném organismu rozvinul, je zapotřebí (krom jiného) nejenom hluboká rána bez přísunu kyslíku -  to někdo tady popisoval úraz vidlema ... to Vy všichni tady snad máte nějaké kvalitní vidle, které používáte denně na kydání hnoje a pak si je bodáte hluboko do zadnice? Nee? A tak chorobně se bojíte tetanu? Uklidněte se a skočte si na nejbližší úrazovou ambulanci a zeptejte se, kolik takových úrazů za poslední rok ošetřili. Co rok?! Desetiletí. Klidně i století.

Ty vidle totiž můžou být špinavé jak (ten) hnůj, ale pokud v nich neulpí dostatečné množství přeživšíš a životaschopných baktérií zvaných Clostridium tetani, na tetanus nejspíš neumřete, ač si tam ty vidle budete píchat opakovaně. To stejné platí i pro rezavé hřebíky - není Clostridium tetani, není tetanus

  :)))

2 0
možnosti

"Jsem fascinován medicínou a tím, co umí a dokáže." A nebylo by lepší, kdybyste to "myšlení" nechal na lidech, co o tom něco vědí a ne si jenom myslí, jak několikráte v článku uvádíte? 

A že neštovice zmizely, to mají na svědomí ti hloupí doktoři, co nechali lidstvo očkovat. Jenže další generace už nejsou tolik proočkované a jestli se virus opět objeví, může to být slušná pandemie, protože zásoby vakcíny asi velké nejsou a budete si muset stoupnout do fronty a modlit se, aby ji vyrobili včas, než se začnete drbat.:-)

1 0
možnosti
JM

pokud mate strach, prectete si knihu Epidemie od Mudr. Karla Rasky a uvidite, ze jen ockovani nebylo to jedine, co vymytilo Variolu. Jen podotykam, ze K. Raska je prave ten, co stal za eradikacnim planem pod zastitou WHO.... PS: je tady urcite podezreni, ze Variola se v populaci jeste objevuje, jen ted se tomu rika opici nestovice :-/

0 0
možnosti
JV

J79i47ř25í 16V82a23c92a

14. 1. 2015 18:50

Jeden z nejlepších blogů za poslední období.[>-]R^R^R^

0 0
možnosti
KV

K69a25r15e53l 19V19a87n17ě36k

14. 1. 2015 11:44

Očkování je bezesporu potřebné. Nařizování povinnosti je průvodní znak debilní politiky, která má potřebu řídit lidem život. Spíše mám hrůzu z toho, že nějaký moula z VZP vezme zavděk úplatkem a prosadí nějakou očkovací prasárnu, která bude škodit. Viz třeba aféra s prsními implantáty. Čert vem lidi, hlavně že mám plnou šrajtofli. Vhodným zmanipulovaným posudkem se všechno přikryje. Konec konců jsme v EU něco jako země třetího světa, kde projde úplně všechno.

4 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5464x
Podnikatel ve finančním sektoru, finanční poradce, školitel v oblasti osobního rozvoje a finanční gramotnosti, otec tří dětí.