Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J69a83n 89R85á44ž

8. 2. 2016 9:53

Samozřejmě to není pojištění v tom pravém slova smyslu, ale vše se posuzuje nikoliv podle názvu, ale podle toho jakou funkci vykonává.

Název je vedlejší, když se v podstatě jedná o konzervativní investici se státním znevýhodněním, jejíž účelem je zlepšit si finanční situaci ve stáří.

0 0
možnosti
PP

Nyní přesně nevím, co máte na mysli. Důchodové pojištění ve veřejném pojištění není konzervativní investice se státním zvýhodněním a v tom komerčním to dělá pár pojišťoven a státní zvýhodnění je pouze v podobě daňového odpočtu. Doplňkové penzijní spoření (nový III. pilíř) již nemusí být konzervativní investice. Takže já myslím, že termíny jsou nejen velmi důležité, ale dokonce zásadní. Důchodové pojištění v komerčních pojistných produktech je skutečně konstruované jako pojištění, jedná se o rezervotvorný typ pojištění. To státem zřízené je rovněž pojištění, patří do podskupiny povinných pojištění, mezi tzv. zákonná pojištění a o investici v tomto případě nejde absolutně vůbec.

0 0
možnosti
PN

Mýlíte se. Účelem důchodového fondu není investovat proto, aby měl důchodce ve vzdálené budoucnosti prostředky, účelem fondu je postavit subjekt mohutně financovaný obyvatelstvem, který bude kupovat státní dluhopisy (pod heslem investovat) a umožní tak vládě deficitní hospodaření. No a až vláda nebude schopna splácet tak svoje závazky vůči takovýmto "soukromým věřitelům" prostě odepíše. Stalo se tak v Řecku a časem se tak stane i u nás.

0 1
možnosti
PP

Nevím, co myslíte důchodovým fondem. Pokud jde o transformovaný fond, dříve penzijní fond (penzijní připojištění), pak ano - a všichni to vědí - jenže tyhle fondy jsou už uzavřené. Pokud jde o účastnické fondy v současném doplňkovém penzijním spoření, pak už to půjde o dost hůře, protože konkrétní fondovou strategii si volí klient. Platí to pouze v tom povinně konzervativním fondu. Ale už je volba na klientovi.

0 0
možnosti
JP

J65a70n 90P56a22l89l55a77s

8. 2. 2016 1:14

Dobrý večer, chápu, že propagujete předmět svého podnikání. Ale průběžný důchodový systém je jediný, který nepožírá inflace. Tu v současné době podporují zásahy ČNB.

0 1
možnosti
Foto

Průběžný důchodový systém je v podstatě obří letadlo. Podle demografického vývoje bude důchodců přibývat a tím bude méně peněz na důchody.

2 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5464x
Podnikatel ve finančním sektoru, finanční poradce, školitel v oblasti osobního rozvoje a finanční gramotnosti, otec tří dětí.