Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono t je i jinak. Hypo dostal každý a to i ten, kdo si mohl stejně nechat zdát o rezervě. Takhle to dostane ten, kdo alespoň ví něco to málo o šetření. Za další kvůli tomu rostly ceny nemovitostí do nereálnýc výšin a tedy i objem hypo. Bylo dobře to zastavit, než bublina praskla. pak by ti, co měli 100% hypo a klesla jim cena splácené nemovisti soulečně s následným zvýšením úrokových sazeb skutečně problém. Existenční problém. Mnohdy je největší pomocí těm lidem to, že hypo prostě nedostanou.

1 2
možnosti

Článek mě zaujal, ale souhlasím i s Vámi. Je potřeba si uvědomit, že když cena obvyklá nemovitosti poklesne pod aktuální výši hypotéky (nebo překročí výši LTV sjednanou ve smlouvě?), tak má banka právo požadovat po klientovi splacení části úvěru, případně dozajištění. Sice se to u nás ještě nestalo (?), ale je to reálné riziko. Jen si vzpomeňme jak klesly ceny nemovitostí po roce 2008...

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5464x
Podnikatel ve finančním sektoru, finanční poradce, školitel v oblasti osobního rozvoje a finanční gramotnosti, otec tří dětí.